October 12, 2022

Ce este complexitatea? Omul major - ep. 2

Merci pentru invitația de a discuta live despre complexitate în tehnologie și societate, în această seară, Ciprian Mihali și Cristian Presura.

Https://www.youtube.com/watch?v=PD2CnEDSX2Y

Moderatori: Ciprian Mihali și Cristian Presură

____________________

O abordare pozitivă asupra complexității în știința, tehnologia și societatea contemporană

Complexitatea ne înconjoară, este peste tot, și crește continuu.

Tehnologia pe care o utilizăm este din ce în ce mai complexă. Produsele, organizațiile, societatea. Trăim într-o lume din ce în ce mai complexă.

În primul rând, vom discuta despre ce este complexitatea, și cum poate fi ea definită și analizată. Vom vorbi despre sisteme complicate și complexe, despre haos și emergență.

Apoi vom discuta despre cum putem gestiona complexitatea, cum o putem simplifica sau elimina, folosind frameworkuri moderne precum Cynefin, dar și metode tradiționale precum divide-et-impera.

Și, mai ales, vom vorbi despre beneficiile complexității, și cum putem să o folosim pentru progres tehnic, științific și social. Aici vom atinge subiecte precum antifragilitatea, complexitatea necesară și complexitatea pozitivă. Adică cea responsabilă pentru tehnologiile disruptive din jurul nostru, inclusiv iPhone, Facebook și Viagra.

Despre invitat

Ștefan Morcov este inginer și arhitect software, are un MBA de la Universitatea Tiffin din US și a obținut diploma de doctor de la universitatea KU Leuven din Belgia, cu o teză inovatoare despre managementul complexității pozitive a proiectelor informatice.

A creat și condus mai multe firme în Belgia și Luxembourg, având experiență în managementul, marketingul și vânzarea de proiecte informatice complexe în educație și pentru Comisia Europeană.

În prezent lucrează la Hermix, un produs IT pentru analize inteligente pentru piața Business-to-Government, în special instituții europene.

Este pasionat de tehnologiile avansate, inteligența artificială, inovație, strategie și complexitate.

No comments:

Post a Comment

Don't win any contest

Some competitions are not worth winning, or participating. You shouldn't compete in lower categories; winning would disgrace you. You kn...